ქათმის ფილე არაჟნის სოუსით

IMG_0837

საჭირო ინგრედიენტები:

  • ქათმის ფილე – 600 გრ;
  • წითელი ბულგარული – 2-3 ცალი;
  • ყველი – 80 გრ;
  • სუნელები – გემოვნებით;
  • ზეთი;
  • მარილი;

არაჟნის სოუსისთვის:

  • არაჟანი – 250 გრ;
  • ნიორი – 4-5 კბილი;
  • მარილი;
  • სუნელები;

IMG_0813

მომზადების წესი:

ქათმის ფილე გავრეცხოთ და გავამშრალოთ ქაღალდის სალფეთქით. ბულგარული გავასუფთავოდ და დავჭრათ მრგვალად

IMG_0815

თითოეულ ქათმის ფილე გავჭრად რამოდენიმე ადგილას და წავუსვათ სუნელები

IMG_0824 IMG_0825

ფორმას წავუსვათ ზეთი და ჩავალაგოდ ქათმის ფილეები

IMG_0827

შემდეგ კი გაჭრილი ადგილები ამოვავსოთ მრგვალად დაჭრილი ბულგარულით

IMG_0829

სოუსი გავაკეთოს შემდეგნაირად: არაჟანი მოვაავსოთ ღრმა ჯამში და დავამატოდ წვრილად გახეხილი ნიორი, მარილი და შავი პიმპილი

IMG_0822IMG_0823

მიღებული სოუსი დავამატოდ ფორმაში მოთავსებულ ქათმის ფილეებს

IMG_0833

შევდგათ 180 გრადუსზე გახურებულ ჰაერღუმელში 40 წუთით. შემდეგ გამოვიღოთ და ზემოდან მოვაყაროთ წვრილად გახეხილი ყველი

IMG_0836

ისევ შევაბრუნოთ ჰაერღუმელში 10-15 წუთით და როგორც კი ყველი გადნება – გამოვიღოთ

IMG_0837IMG_0839

გარნირად შეგვიძლია მოვამზადოთ ბრინჯი.

 

პ.ს. რომ ვამზადებდი, ვერც კი წარმოვიდგენდი, თუ ასეთი ჰაეროვანი და ერთდროულად უგემრიელესი შეიძლება გამოსულიყო ქათმის ფილეს კერძი Smile

This entry was posted in რეცეპტები. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s