ჰაერღუმელში მომზადებული კარტოფილი, ყველით და ხახვით

IMG_0201

საჭირო ინგრედიენები:

  • კარტოფილი – 600-700 გრ;
  • ყველი – 200 გრ;
  • რძე – 100 მლგ;
  • ხახვი – 1 ცალი;
  • ზეთი;
  • გარჩიცა – 1 ჩაის კოვზი;
  • მარილი და შავი პიმპილი;
  • პომიდორი – 2 ცალი;

IMG_0177

მომზადების წესი:

მოვხარშოთ კარტოფილი. სანამ კარტოფილი იხარშება, წვრილად დავჭრათ ხახვი და შევწვათ

IMG_0178IMG_0180

 

დავამატოთ რძე და მივიყვანოთ ადუღებამდე

IMG_0182

გავხეხოთ ყველი

IMG_0179

მოხარშული კარტოფილისაგან გავაკეთოთ პიურე

IMG_0181

და დავამატოთ ხახვი რძით, 3/4 გახეხილი ყველი, გარჩიცა, შავი პიმპილა და მარილი

IMG_0185

ფორმაში მოვათავსოთ მიღებული კარტოფილი

IMG_0187 IMG_0190

თავზე მოვაყაროთ გახეხილი ყველი

IMG_0191

და დავაწყოთ დაჭრილი პომიდორის ნაჭრები

IMG_0189IMG_0192

200 გრადუსზე გაცხელებულ ჰაერღუმელში გამოვაცხოთ 20-25 წუთის განმავლობაში

IMG_0197

This entry was posted in რეცეპტები. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s