ჟულიენი ფუნთუშაში

IMG_0163

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 200 გრ. ქათმის ხორცი;
  • 250 გრ. შამპინიონები;
  • 1 თავი ხახვი;
  • 150 გრ. ყველი;
  • მარილი, შავი პიმპილა;
  • 1 ჩაის კოვზი ფქვილი;
  • 3 სუფრის კოვზი არაჟანი;
  • 4 ცალი ფუნთუშა;

IMG_0128

მომზადების წესი:

ქათმის ხორცი დავჭრათ მცირე ზომის ნაჭრებად, ხახვი საშუალო ზომად

IMG_0133IMG_0132

სოკო დავჭრათ ფირფიტის ზომებად, ყველი გავხეხოთ სახეხზე

IMG_0130IMG_0134

ფუნთუშებს ფრთხილად ამოვაჭრად შუაგული და დავუტოვოთ საშუალო ზომის კედლები

IMG_0135

ხახვი შევწვათ, დავამატოთ სოკო

IMG_0143IMG_0145

6-7 წუთის შემდეგ დავამატოთ ცალკე შემწვარი ქათმის ხორცი

IMG_0142IMG_0146

ბოლოს დავამატოთ მარილი, შავი პიმპილი, ფქვილი და არაჟანი და ვურიოთ, დაბალ ცეცხლზე 2 წუთის განმავლობაში, სანამ ჟულიენი არ გასქელდება

IMG_0146

გადმოვდგათ და შევავსოთ ფუნთუშები, თავზე კი დავაყაროთ გახეხილი ყველი

IMG_0149IMG_0150IMG_0153

 

ჰაერღუმელი გავაცხელოთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. ფუნთუშები მზად იქნება, როცა თავზე მოყრილი ყველი გადნება

IMG_0155

This entry was posted in რეცეპტები. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s