ფრიტატა

ფრიტატას მომზადების მრავალნაირი რეცეპტი არსებობს. ერთ-ერთი მათგანი უკვე შემოგთავაზეთ კიდეც. ესეც ფრიტატას მომზადების განსხვავებული ვერსია

IMG_9902

საჭირო ინგრდიენტები:

IMG_9861 (2)

  • კარტოფილი –  3 ცალი;
  • ხახვი – 1 –2 ცალი;
  • ბულგარული – 1-2 ცალი;
  • კვერცხი – 4 ცალი;
  • ბეკონი – 200 გრამი;
  • ყველი – 100 გრამი;
  • მარილი, შავი პიმპილა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

ხახვი დავჭრათ ნახევარმთვარის ფორმებად

IMG_9862 (2)

შევწვათ

IMG_9872

ბულგარული დავჭრათ კუბიკის ფორმებად

IMG_9866 (2)

დავამატოთ ხახვს და შევწვათ 5 წუთის განმავლობაში

IMG_9876

კარტოფილი მოვხარშოთ, გავასუფთაოდ და დავჭრათ კუბიკის ფორმებად

IMG_9882

დავამატოთ შემწვარ ხახვს და ბულგარულს

 IMG_9878

და შევწვათ ოქროსფერის მიღებამდე. დავამატოთ შავი პიმპილი და მარილი

IMG_9885

ბეკონი დავჭრათ მცირე ზომის ნაჭრებად

IMG_9869 (2)

და შევურიოთ ათქვეფილ კვერცხს

IMG_9883IMG_9887

გამოსაცხობ ფორმაში მოვათავსოთ შემწვარი ხახვი, ბულგარული და კარტოფილი

IMG_9889

და დავასხათ კვერცხში არეული ბეკონის ნაჭრები

IMG_9890

ზემოთ მოვაყაროთ მცირე ნაწილი ყველის

IMG_9891

და შევდგათ გახურებულ ჰაერღუმელში 12-15 წუთის განმავლობაში (მომზადებამდე 3-4 წუთი რომ დააკლდება გამოვიღოთ და ბოლომდე მოვაყაროთ ყველი

IMG_9893

და ისევ შევაბრუნოთ ჰაერღუმელში)

IMG_9898

This entry was posted in რეცეპტები. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s