ბლინები

ქვემოთ, ფოტოზე, ბლინები ხიზილალასთან ერთადაა, მაგრამ მურაბასთან ან ჯემთანაც არანაკლებ გემრიელია Smile

IMG_8575_B

საჭირო ინგრედიენტები:

  • რძე – 0,5 ლ.
  • კვერცხი – 3 ცალი;
  • ფქვილი – 300 გრამი;
  • ზეთი (თქვენი გემოვნებით, მე ზეითუნის ზეთს ვხმარობ) – 3 –4 სუფრის კოვზი;
  • შაქარი – 1-2 სუფრის კოვზი;
  • მარილი – გემოვნებით

IMG_8555_B

მომზადების წესი:

საშუალო ზომის ღრმა ჭურჭელში ჩავასხათ რძე, დავუმატოთ კვერცხი, მარილი, შაქარი, ზეთი და კარგად ავურიოთ

IMG_8560_B

ნელ-ნელა დავუმატოთ ფქვილი და გავაგრძელოთ ათქვეფა

IMG_8563_B

მანამ, სანამ არ მივიღებთ ერთგვაროვან მასას.

წინასწარ ზეთდასხმულ და გაცხელებული ტაფის ცენტრში დავასხათ მიღებული მასის თხელი ფენა და გავანაწილოდ მთლიან ტაფაზე

IMG_8571_B

ორივე მხრიდან თანაბრად შემწვარ ბლინებში, სანამ ცხელია შეიძლება გავახვიოთ ჯემი

IMG_8570_B

ან გადავკეცოთ კონვერტის ფორმებად და სურვილისამებრ შევახვიოთ ჩვენთვის სასურველი შიგთავსი.

გემრიელად მიირთვით!

This entry was posted in რეცეპტები. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s