სოკოს ჩაშუშული

ამ სოკოს სახეობის ზუსტი სახელი არ ვიცი. გაზაფხულზე ხშირი წვიმების დროს ჩნდება და სავარაოდოთ, “მინდვრის სოკოს” სახელწოდებით არის ცნობილი

IMG_8782_B

საჭირო ინგრედიენტები:

  • სოკო (mushroom) – 1 კგ;
  • ხახვი (onion) – 4-5 საშუალო თავი;
  • ქინძი (kindza), კამა;
  • ნიორი (garlic) – 2-3 კბილი;
  • მარილი (salt);
  • შავი პიმპილი (pepper);
  • ზეთი (oil)

IMG_8768_B

 

მომზადების წესი:

გავრეცხოთ სოკო და ვაცადოთ, სანამ გაშრება. შემდეგ დავჭრათ გრძლივ ნაჭრებად

 

IMG_8771_B

ხახვი კი დავჭრათ ნახევარმთვარის ფორმებად

IMG_8772_B

მწვანილი გავრეცხოთ და დავჭრათ წვრილად

IMG_8774_B

ნიორი კი

IMG_8781_B

წინასწარ ზეთდასხმულ, გახურებულ ტაფაზე ცალ-ცალკე შვწვათ სოკო და ხახვი

IMG_8778_B

სოკო შევწვათ 25-30 წუთის განმავლობაში, ხახვი კი 5-7 წუთის

IMG_8775_B

შემდეგ კი სოკოს დავამატოთ შემწვარი ხახვი, წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ნიორი, მარილი, შავი პიმპილა და კარგად ავურიოთ

IMG_8783_B

ამ კერძს ძალიან უხდება ცხელი ლავაში Smile

გემრიელად მიირთვით!

About these ads
This entry was posted in რეცეპტები. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s